Wie is Mathias Maho?

Mathias (oktober 1990) volgde de opleiding Kantooradministratie & Gegevensbeheer.
Na lang twijfelen heeft hij besloten om zijn liefde voor dieren aan te sterken door meerdere korte cursussen te volgen in het (onder)houden van dieren.
Door een suggestief voorstel uit zijn vriendenkring besloot Mathias toe te geven aan een oude passie, nl. het schrijven. Als kind genoot hij er immers van om kleine toneelstukjes uit te werken. Naargelang de jaren verstreken, uitte zich dit in gedichten of lyrics.
Op zijn 21 jaar begon Mathias aan de fundering van wat later zou uitgroeien tot Ruiters van de Nacht.
Mathias heeft een groot hart voor dieren, wat zich uit in het houden van 7 konijnen, 6 ratten, 1 Border Collie Reu, een Italiaans Draverspaard en diverse vissen in zowel vijver als aquaria. Door die liefde is hij in staat geweest om met Ruiters van de Nacht een prachtig verhaal te brengen met interacties tussen verschillende diersoorten.
”We kunnen veel leren van de eerlijkheid van dieren. Dieren zijn niet vervuild door maatschappelijke clichés of taboes. De ogen van een dier zijn een spiegel. Dat heb ik zelf aan de levende lijve mogen ondervinden.”

Welke boekenmede kiest Mathias ?

Mathias koos bewust voor de jeneverbessenmede omdat het de kleur van bloed heeft. In Ruiters van de Nacht is er een bewuste demonensoort waarvan het bloed zo heet is dat het dingen laat ontbranden. Een erg bekende helhond in het verhaal is Venga, die een nauwe band ontwikkeld met het hoofdpersonage Nick. Hoewel zij erg verschilt van haar andere soortgenoten door een magische interventie, gaat de band tussen Nick en Venga veel verder dan het bloed.

Waar kan ik "Ruiters van de nacht" kopen?

Mathias’ boeken zijn te verkrijgen op zijn website mahomathias.wixsite.com/ruitersvandenacht/boeken, bij uitgeverij Zilverspoor of natuurlijk bij hem zelf op events/beurzen.


Ruiters van de nacht 1
relikwieën van het verleden

Wanneer Esprit, de Italiaanse draver van Nick, ziek wordt, worstelt Nick met een schuldgevoel. Tegelijkertijd is hij verwikkeld in een ingewikkelde relatie. Als er dan ook nog een magiebron in hem ontwaakt, weet hij niet waar hij het zoeken moet.

Als er plotseling een vreemde man Nicks pad kruist, gebeuren er de vreemdste dingen. De wereld raakt in de ban van een eeuwige Schemering. Het is aan Nick en Karel om de Relikwieën van het verleden te vinden, artefacten die sterk genoeg zijn om de Schemering tegen te gaan.

Op jacht naar de verantwoordelijke voor de Schemering en Nicks verdwenen paard, is het aan hem om de harde waarheid te achterhalen over zichzelf.

Ruiters van de nacht 2
het geheim van winterplas

Nu de voltallige Ruiters het Verboden Bos achter zich laten, worden ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. De Schemering hangt nog steeds over hun geliefde wereld en Tessy, directrice van het geheime genootschap Bureau Nul, heeft haar klauwen in Nick geslagen. Ontrafelende geheimen maken het moeilijk voor Nick om goed van slecht te onderscheiden en ook Suzie laat zijn emoties en gedachten op hol slaan.

Hun strijd tegen de Duisternis leidt hen naar een kleine gemeenschap van overlevenden. Maar zij zijn niet de enigen die hun zinnen op de samenleving hebben gezet, gevaar loert vanuit elke hoek. De demonen die in deze nieuwe wereld leven, zijn gedreven door een gekmakende bloeddorst.

Waar magie eerst slechts sluimerde tijdens hun tocht, vestigt hij zich nu diep in hun wezen. Samen met hun Zielsdieren ontdekken ze de echte kracht van hun Ontwakening.

Ruiters van de nacht 3
tocht naar de
brandende velden

Winterplas heeft een nare smaak achterlaten bij de Ruiters. Na de verliezen en onverwachte aanwinst reizen ze op het eeuwenoude piratenschip de ‘Nachtbraker’ naar de Brandende Velden. Hier ligt volgens Bureau Nul het antwoord op de Eeuwige Schemering.

Maar het schip denkt er anders over. Nick, Karel, Chase en hun pratende dieren worden meegevoerd op onheilspellende stromingen. De groep krijgt te maken met ongeziene wezens die lurken tussen de golven.

Nick leert over de Laroyi, een mythisch volk geboren met Gevoelensmagie. Zou het kunnen dat deze mensen nog bestaan? Bereiken ze de Brandende Velden en verdrijven de eindelijk de Schemering? En leert Nick eindelijk de volle omvang van zijn Kwelling?