fotografie : Koen Broos

Wie is Petra Doom?

Petra Doom (°1980) werd geboren in Brugge, maar groeide op aan de Noordzee, in Oostende. De zee vond ze het mooist bij het vallen van de nacht, wanneer het strand leeg was en de golven mysterieus murmelden. Overdag was ze meestal met haar neus in de boeken te vinden. Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, en wilde ook daarbij altijd weten ‘wat voor verhaal erachter stak’. Wat geloofden mensen, wat was hun grootste angst, of hun diepste verlangen, hoe dachten ze over goed en kwaad?
Na haar studie is Petra in het ommeland van Gent blijven hangen. Ze geeft workshops over de symbolen in mythologische verhalen en sprookjes, en wat die vandaag nog te betekenen hebben.
Schrijven is voor Petra een vanzelfsprekend vervolg op lezen. Op verkenning in onbekende werelden, die nét naast die van ons liggen. Een ruzie in een restaurant wordt in haar hoofd het begin van een hele intrige. Een onmogelijke inbraak in een nieuwsbericht blijkt niet door een mens gepleegd. Als morgen bleek dat telepathie echt bestaat, wat voor nieuwe jobs zouden er dan ontstaan?
Ze laat zich graag leiden door de personages in haar verhalen: hun stille angsten, grote geheimen, kleine kantjes, en onverwachte overwinningen.

Welke boekenmede kiest Petra ?

De keuze voor de bosvruchtenmede was snel gemaakt: hoofdpersonage Mirabel is Overgestoken van haar magische thuiswereld naar de onze, waar ze een biologische fruitpluktuin uitbaat.
In de Overstekers-boeken speelt Mirabels ‘officieuze baan’ een veel grotere rol dan haar bedrijfje: ze treedt in heikele situaties op als bemiddelaar tussen mensen en magische wezens.
Wie de trilogie leest zal echter wel ontdekken dat Mirabel zich niet zomaar aangetrokken voelde tot de pluktuin. Ze is immers afkomstig van het hof van Aeterna, waar de Paleistuinen een afspiegeling zijn van de magie van de koninklijke familie…
Daarnaast is ook de mooie kleur van de mede toepasselijk: rood heeft een belangrijke betekenis in het verhaal.

Waar kan ik "Overstekers" kopen?

Je kan ze terugvinden op de webshop van Petra haar site https://www.petradoom.be/boeken/waar-te-koop/, bij Hamley Books of als je Petra natuurlijk tegenkomt op een event.


Overstekers 1
een kracht ontwaakt

Vijf jaar geleden kwam Mirabel van de magische wereld Aeterna naar de aarde om er een nieuw leven te beginnen, een stap die vele zogenaamde ‘Overstekers’ wagen. 

Samen met haar huisgenoot, vormveranderaar Terya, runt ze een biologisch fruitbedrijfje. Officieus heeft ze een tweede baan: met haar bemiddelingstalent blust ze brandjes wanneer Overstekers – wezens als faunen, ifrieten, waternimfen… – in conflict raken met elkaar of, vervelender, met mensen.

Overstekers 2
de schaduw van de sha

Wanneer Mirabel haar huis en bedrijf dreigt te verliezen, neemt ze noodgedwongen een nieuwe opdracht aan. Snežana, de machtigste Oversteker in de onderwereld van Westpoort, ligt onder vuur. Een signaal voor Mirabel om te bemiddelen.

Terwijl Mirabel Westpoort tracht te behoeden voor een bendeconflict, moet ze er ook nog in slagen om de daimonische invloed in haar leven onder controle te krijgen…

Overstekers  3
koninklijke magie

Kan ze de balans tussen de werelden herstellen?

Mirabel heeft haar plekje in de mensenwereld gevonden. Ze zorgt ervoor dat Overstekers – wezens als faunen, waternimfen en ifrieten – ongemerkt onder de mensen kunnen leven.
Wanneer een magisch Portaal wordt vernietigd, moet ze terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er is gebeurd. Aan het hof is niets meer zoals het was: de verzegeling van het Portaal naar de daimonenwereld vertoont steeds meer scheuren en de Koningin heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken…
Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden?