Wie is Pen Stewart?

Pen Stewart (Gent, 7 april 1977) is fantasy-, scifi- en YA-auteur, kunstschilder, redacteur en spreker.
In 2015 verschenen twee verhalenbundels: ‘Nanokanaries en olifantenhersenen’, en ‘Tijd
M.A.N.Chine’. In 2016 verscheen ‘Opgejaagd’ een gothic horrorverhaal in de ‘splinters-reeks’ van
uitgeverij Quasis, in 2017 gevolgd door haar eerste fantasyroman ‘Wintercode’. In 2020 verscheen
‘Onderuniversum’, een dystopische toekomstroman.
Dankzij ‘Wintercode’ werd Pen de eerste fantasyauteur in Vlaanderen en Nederland die een beurs
kreeg van Literatuur Vlaanderen voor een episch fantasyboek. Ze richtte als schrijfdocent ook de eerste fantasyschrijfopleiding in Vlaanderen op, via ‘Creatief Schrijven’ in Antwerpen. Ze werkte mee aan diverse verhalenbundels, en werd genomineerd op heel wat Vlaamse en Nederlandse genreschrijfwedstrijden. In 2013 won ze de feniksprijs op de Harland Awards. Pen is tevens de oprichter van ‘Artistic Chapters by Pen Stewart’. Je kunt bij haar terecht voor schrijfcoaching, leescoaching (secundair onderwijs), proeflezen, workshops en redactie. Ben je leerkracht of bibliothecaris, dan kan je auteurslezingen boeken op www.auteurslezingen.be met subsidie van Literatuur Vlaanderen. Pen geeft ook langdurige schrijftrajecten i.h.k.v. leesbevordering voor
scholen en ondersteunt de school met het uitzoeken van de financieringsmogelijkheden.
Meer info, nieuwsbrief, webshop en contact op: www.penstewart.com .

Welke boekenmede kiest Pen ?

Pen koos de citroen-limoen-mede voor bij haar boek ‘Wintercode’.
Citroen en limoen geven een frisse toets aan drank, en dat past best wel bij de sfeer van Wintercode, waar de winter, sneeuw, koude en frisse berglucht een belangrijk deel van de omgeving uitmaken.
Pen zelf houdt van de smaken van citroen en limoen.
De personages in Wintercode houden echter wel van wijn, maar aangezien honing niet voorkomt in Laersinweld, is er geen mede.
Hertogin Sia Nebura Raven, een van de hoofdpersonages in “Wintercode’ is een ware spring-in-het-veld.
Ze heeft een pak tegenslag, is helemaal anders dan de meeste mensen in haar omgeving, en
komt daardoor wel eens in de moeilijkheden.
Als er citroenen in Laersinweld zouden bestaan dan zou het gezegde ‘When life gives you lemons, make lemonade’ zeker op haar van toepassing zijn!

Waar kan ik "Wintercode" kopen?

Je kan het boek kopen op de site van Pen of als je Pen Stewart natuurlijk tegenkomt op een event.


Wintercode

Al eeuwen bewaart de Orde van Wintermagiërs het machtsevenwicht tussen de mensen van het Paternaat en de oorspronkelijke rassen van Laersinweld. Chloë Sol Ramsey staat op het punt om haar eindtesten te doen en definitief toe te treden tot de Orde.

Maar dan slaat het noodlot toe.

Chloë is het doelwit van een klopjacht en moet vluchten. Bijgestaan door haar voormalige geliefde en de laatste halfling van Laersinweld probeert Chloë haar achtervolgers voor te blijven.

Niets is echter wat het lijkt. Het verborgen verleden van Chloë's metgezellen keert zich tegen haar en alles wat ze liefheeft. Kan Chloë de juiste keuzes maken om de balans tussen de verschillende volkeren te herstellen? Of zullen de gevolgen van die keuzes haar hele wereld vernietigen?