Wie is Dimitri Balcaen?

Dimitri Olivier Balcaen (24 februari 1989, Brugge) is een Belgisch romanschrijver en scenarist. Daarnaast is hij ook de oprichter van Uitgeverij ReadMore. 

In 2018 debuteerde Balcaen met zijn tweedelige jeugdreeks Zusters van het Atoom. Op aanraden van Dirk Bracke besloot hij datzelfde jaar nog een derde roman te lanceren, gebaseerd op een ouder manuscript. Peter & Pan combineerde het gekende jeugdverhaal van Peter Pan met de Griekse mythologie. Gedreven hierdoor werkte hij achter de schermen verscheidene manuscripten en scenario's uit, waaronder de twee langspeelfilms 'Komeet' en 'Transport XX'.  In 2020 verscheen uiteindelijk het eerste deel in een zevendelige reeks genaamd 'Grimoire'. Deze verhalen zijn specifiek gericht op jongeren die te kampen hebben met psychosociale problematiek zoals autisme, eetstoornissen, angststoornissen en depressie. 

Dankzij de populariteit van Peter & Pan kon Balcaen in 2021 met een crowdfundingcampagne zijn eigen uitgeverij op poten zetten. Deze uitgeverij lanceerde hij in februari 2022 en werd vergezeld met nieuwe releases zoals het tweede deel in de reeks 'Grimoire' en een herwerking van zijn allereerste manuscript 'Apotheose'. 

Aan het eind van 2022 bracht hij op FACTS, samen met de verhalenbundel "Kruispunten", “Peter & Haak”, het slotstuk in de Peter & Pan reeks uit. 

Welke boekenmede kiest Dimitri ?

Stiekem drinkt Dimitri eigenlijk geen druppel alcohol. Hij rekende dan ook op de vakkundige expertise van Lucky Duckling om de allerbeste smaken uit te kiezen. Van één iets was hij wel zeker: de kleuren moeten kloppen. Omdat de Peter & Pan trilogie uit groene, blauwe en rode kaften bestaat, werd er gekozen voor de hennepmede, de blauwe brik met rum en de non-alcoholische robijnschijn. Zo heeft Dimitri toch ook iets om van te genieten.

Achteraf gezien bleken dit de perfecte keuzes te zijn voor de drie verhalen. De hennepmede reflecteert de geestverruimende ervaring van Peter & Pan. Daar wordt het klassieke verhaal namelijk ook op zijn kop gezet.
De blauwe rummede bij Peter & Wendy zou ongetwijfeld in de smaak vallen bij kapitein Haak en zijn bemanning. Daarnaast is het kleur net dat als dat van Wendy's jurkje.
En voor Peter & Haak blijf je het best nuchter. Als je dit verhaal hebt gelezen, zal je wel beseffen waarom we voor bloedrood zijn gegaan...

Waar kan ik "Peter & Pan" kopen?

De boeken van Dimitri zijn hier te koop en natuurlijk ook als je Dimitri tegenkomt op een event.


Peter & Pan

Hoe ver zou jij gaan om je kind te redden? Voor James Barrie en zijn bemanning was het antwoord op die vraag simpel: Zo ver als nodig is.

Volg hen op hun zoektocht die hen van Engeland naar een nooitgedachtland brengt, waar ze het moeten opnemen tegen inboorlingen, zeemeerminnen en goden uit lang vervlogen tijden. Trotseer deze gevaren samen met hen en ontdek voor eens en altijd hoe Peter Pan werd.

Peter & Wendy

Honderden jaren zijn verstreken sinds de gebeurtenissen van ‘Peter & Pan’. Het Nimmerland van toen valt niet meer te vergelijken met het eiland van nu. De inboorlingen hebben het pad van vrede verlaten. De laatste verloren jongens houden vast aan hun jeugd. En James? Die noemen we nu kapitein Haak.
In zijn zoektocht naar nieuwe vriendjes stuit Pan op de nieuwsgierige Wendy Darling en haar broertjes John en Michael. Al vlug besluit hij hen mee te nemen, wat tot het grootste avontuur uit hun leven zal leiden.

Peter & Haak

Aan alles komt een einde, zelfs Nimmerland.
Na het verslaan van Haak en het vertrek van Wendy was Peter nooit meer dezelfde. De voorzichtige balans die hij en Pan hadden gevonden, hield niet langer stand. Hierdoor trok hij zich terug van de wereld en veranderde feit uiteindelijk in mythe.
Die wereld stond ondertussen niet stil. In de 21ste eeuw krijgt Moira Darling, Wendy’s laatste afstammeling, bezoek van een fee die haar meesleept in een onverwacht avontuur.